Brasserie Springer – Schoonhoven

De maand van de vegetariër

De maand van de vegetariër

Brasserie Springer is het groenste restaurant van de Krimpenerwaard

Zoetzuur van gele biet, poffertjes van aardpeer en gerookte boerenkool. Groenten zijn niet alleen gezond, maar ook lekker. Onze keuken besteed veel tijd aan het verzinnen en bereiden van groentegarnituren, in de meeste gevallen als bijgerecht. In februari gaan groenten de hoofdrol spelen en serveren wij een 5-gangen vegetarisch menu voor € 32,50.

 

5-gangen € 32,50

“Rokende” kool

Fijn gesneden boerenkool “warm” gerookt uit de rookoven ~ clementine mandarijn ~geroosterde pitten ~ dressing van frambozenazijn en notenolie ~ rijkelijk bestrooid met schilfers oude geitenkaas uit Haastrecht.

**********

Knollen en noten

Groentebouillon licht gebonden met puree van knolselderij ~ gekarameliseerde walnoten ~ vermicelli van truffelflensjes ~ druppels rucola pesto.

**********

Groene burgertjes

Falafel van groene erwten met knoflook en komijn ~ pittig gekruide spaghetti van courgette ~ gel van komkommer, verse munt en knoflook

**********

Kaasbraaiers stamppot met krokantjes

Stamppot met Stolwijkse kaas ~ fritto misto van wintergroenten ~ gebakken appeltjes ~  luchtig saus van piccalilly.

**********

Bevroren pompoen met stampertjes

Parfait van pompoen en saffraan ~ krokantje van chocolade en rijst ~ schuimpjes van kardemon.

De gerechten zijn ook los te bestellen. 

Share