Brasserie Springer – Schoonhoven

De maand van de vegetariër

De maand van de vegetariër

Brasserie Springer is het groenste restaurant van de Krimpenerwaard

Brasserie Springer is het groenste restaurant van de Krimpenerwaard. Voor de maand februari creëerde chef-kok Per Boerefijn een vijfgangen menu met uitsluitend groenten in de hoofdrol. Gastronoom-sommelier Margot Boerefijn selecteerde de lekkerste biologische en ‘vin nature’ wijnen om deze bijzondere gerechten te begeleiden.

“Groenten zijn niet alleen gezond, maar ook heel erg lekker” zegt Per. “Bij ons in de keuken besteden we veel tijd aan het verzinnen en bereiden van groenten, meestal als garnituur of bijgerecht. Nu hadden we zin om een compleet menu met groenten te bedenken. We hopen natuurlijk iedereen die van lekker eten houdt hiermee te verrassen.”

Koken met groenten is de laatste jaren steeds populairder geworden. “De mogelijkheden zijn eindeloos en het aantal smaken en combinaties heel verrassend” aldus Margot Boerefijn. De gastronoom-sommelier van Brasserie Springer is heel enthousiast over de mooie wijn-spijs combinaties die zij samen met haar vader maakte. “Als vinoloog vond ik het een uitdaging de beste wijn bij elk gerecht te selecteren. Ik heb speciaal gekozen voor lichtere biologische en ‘vin nature’ wijnen, de nieuwste trend op wijngebied. Zo is een natuurlijk geheel ontstaan.”

Het menu is de gehele maand februari te bestellen. Alle gerechten zijn ook los te bestellen, al dan niet in combinatie met andere, a la carte gerechten. Vader en dochter Boerefijn zijn het eens: “zo kan echt iedereen optimaal genieten van onze vegetarische en niet-vegetarische gerechten”.

5-gangen € 32,50

“Rokende” kool

Fijn gesneden boerenkool “warm” gerookt uit de rookoven ~ clementine mandarijn ~geroosterde pitten ~ dressing van frambozenazijn en notenolie ~ rijkelijk bestrooid met schilfers oude geitenkaas uit Haastrecht.

**********

Knollen en noten

Groentebouillon licht gebonden met puree van knolselderij ~ gekarameliseerde walnoten ~ vermicelli van truffelflensjes ~ druppels rucola pesto.

**********

Groene burgertjes

Falafel van groene erwten met knoflook en komijn ~ pittig gekruide spaghetti van courgette ~ gel van komkommer, verse munt en knoflook

**********

Kaasbraaiers stamppot met krokantjes

Stamppot met Stolwijkse kaas ~ fritto misto van wintergroenten ~ gebakken appeltjes ~  luchtig saus van piccalilly.

**********

Bevroren pompoen met stampertjes

Parfait van pompoen en saffraan ~ krokantje van chocolade en rijst ~ schuimpjes van kardemon.

De gerechten zijn ook los te bestellen. 

Share