Brasserie Springer – Schoonhoven

Menukaart

LENTEMENU

3-gangen € 34,50

In plaats van carpaccio

Botermalse rosbief van runderstaartstuk, gerookt in onze “Bradley Smoker” ~ pittige kaantjes van Iberisch buikspek ~ gekarameliseerde uien ~ mayonaise van gerookte noten.

OF

Sardines met Japanse roots

Filets van verse sardines, geroosterd en gemarineerd met XO saus ~ fijne crème van basmati rijst  ~ gel van ponzu ~ frisse crème van broccoli en miso.

OF

“Rollende” geitenkaas

Grote truffel van geitenkaas, honing en walnoten ~ mousse van geitenkaas ~ gelei van rode biet en balsamico ~ compote van zoete vijgen ~ sponge cake van rucola.

**********

Boutje met lente kriebels

Eendenbout uit de Loire streek, ouderwets gegaard met eendenvet en krokant geserveerd uit de oven ~ lentestamppot ~ sous-vide bereidde meiknollen ~ sinaasappel-rozemarijn saus.

OF

Duivel met roze wangen

Zeeduivelwangen sous-vide gegaard met olie van gerookte paprika ~ lasagne van diverse groenten ~ kroketje van diverse soorten zeewier ~ luchtige saus van wilde spinazie en gefermenteerde knoflook.

OF

Lentestamppot

Stamppot van oranje linzen, rucola, lente-uitjes en gewelde veenbessen ~ rollade van gegrilde courgettes ~ krokante spaghetti van prei en peen ~ ouderwetse bearnaisesaus.

**********

Szechuan Ananas

Verse ananas sous-vide bereid met szechuanpeper ~ mascarpone met witte chocolade ~ gele room met hazelnoot ~ citroensorbet.

Indien u een ander dessert wenst rekenen wij een meerprijs van € 3,50.


  Brasserie Springer, 5 sterren menu, dineren, Schoonhoven, Restaurant, fine dining, Krimpenerwaard, reserveren, menukaart

5 STERREN MENU

Marktwandeling

5-gangen € 42,50 p.p.

Zalm uit de rookkast

Mild gerookte verse zalm gerookt in onze “Bradley Smoker” ~ luchtige saus van Vadouvan met lavas ~ plakjes radijs ~ ansjovis crumble.

**********

喉頭炎

Langoustine staartjes in de pan geschroeid ~ Dashi (bouillon van zeewier en bonito) crème van basmatirijst.

**********

Klein maar fijn

Twee mooie grote kwartels, ontmanteld en gebraden ~ korstdeeggebakje met appel, gele biet en zoete aardappel ~ licht gebonden kalfsjus met een extract van gedroogde paddenstoelen.

**********

Lam met sik

Lams rump, het smaakvolste stukje vlees van het lam ~ lams rump is werkvlees en wordt voorgegaard en medium plus gebakken voor de perfecte structuur en smaak ~ hummus van gepofte aubergine ~ zachte geitenkaas ~ courgette rolletjes ~ mosterd-dragon saus.

**********

Fries broodje met suiker

In roomboter gebakken suikerbrood ~ frisse hangop met verse munt ~ ijs van munt en kiwi.

Allebei de 5-gangen menu’s zijn alleen per tafel te bestellen.

Laat u verrassen met bijpassende wijnen uitgezocht door onze gastronoom-sommelier.
5 gangen € 31,50
5 gangen halve glazen € 19,50

5 STERREN MENU

Veld, tuin en bos

5-gangen € 34,50 p.p.

“Rollende” geitenkaas

Grote truffel van geitenkaas, honing en walnoten ~ mousse van geitenkaas ~ gelei van rode biet en balsamico ~ compote van zoete vijgen ~ sponge cake van rucola.

**********

Aardse oliebollen

Beignets van aardpeer en geroosterde pittenmix ~
hummus van aubergines ~ verse augurken ingelegd in bietensap ~ zoetzuur van gember en zwarte peen.

**********

Groente vellen uit de oven

Lasagne met diverse soorten puree van lente groenten ~ gekruide tomaatjes ~ sous-vide gegaarde meiknol ~ spinaziesaus.

**********

Lentestamppot

Stamppot van oranje linzen, rucola, lente-uitjes en gewelde veenbessen ~ rollade van gegrilde courgettes ~ krokante spaghetti van prei en peen ~ ouderwetse bearnaisesaus.

**********

Fries broodje met suiker

In roomboter gebakken suikerbrood ~ frisse hangop met verse munt ~ ijs van munt en kiwi.

Allebei de 5-gangen menu’s zijn alleen per tafel te bestellen.

Laat u verrassen met bijpassende wijnen uitgezocht door onze
gastronoom-sommelier.
5 gangen € 31,50
5 gangen halve glazen € 19,50

Brasserie Springer, interieur, impressionisten, franse keuken, kwaliteit, huiskamer, sfeer

VOORGERECHTEN

Zalm uit de rookkast € 11,00

Mild gerookte verse zalm gerookt in onze “Bradley Smoker” ~ luchtige saus van Vadouvan met lavas ~ plakjes radijs ~ ansjovis crumble.
Wijnsuggestie: chardonnay & mauzac, Château de Gaure, Frankrijk Glas € 6,75

Sardines met Japanse roots € 11,00

Filets van verse sardines, geroosterd en gemarineerd met XO saus ~ fijne crème van basmati rijst  ~ gel van ponzu ~ frisse crème van broccoli en miso.
Wijnsuggestie: zinfandel rosé, India, Glas € 6,00

In plaats van carpaccio € 11,00

Botermalse rosbief van runderstaartstuk , gerookt in onze “Bradley Smoker” ~ pittige kaantjes van Iberisch buikspek ~ gekarameliseerde uien ~ mayonaise van gerookte noten.
Wijnsuggestie: primitivo, puglia, Italië, Glas € 6,50

Gebakken eendenlever € 15,00

Gebakken eendenlever (Hongarije)  ~ puree van jonge prei ~ gebakken appeltjes  ~ saus van sinaasappel en rozemarijn.
Wijnsuggestie: gewurtztraminer, El Arino, Spanje glas € 5,75

Iberico ham  € 14,00

Iberico ‘Cebo’ ham ~ eendenleverpaté uit eigen keuken ~ pruimenchutney ~ truffelolie  ~ Manchego kaas ~ bitterballen van deze beroemde ham.
Wijnsuggestie: chardonnay & mauzac, Château de Gaure, Frankrijk Glas € 6,75

喉頭炎 € 13,00

Langoustine staartjes in de pan geschroeid ~ Dashi (bouillon van zeewier en bonito)
crème van basmatirijst.
Wijnsuggestie: vermentino, Italië, Glas € 6,25

“Rollende” geitenkaas € 11,00

Grote truffel van geitenkaas, honing en walnoten ~ mousse van geitenkaas ~ gelei van rode biet en balsamico ~ compote van zoete vijgen ~ sponge cake van rucola.
Wijnsuggestie: Mestizaje blanco, Spanje, Glas € 6,25

Brasserie Springer is het groenste restaurant van de Krimpenerwaard. Wij serveren namelijk een 5-gangen vegetarisch menu waarvan de gerechten ook los te bestellen zijn.

Brasserie Springer, 5 sterren menu, dineren, Schoonhoven, Restaurant, fine dining, Krimpenerwaard, reserveren, menukaart

 

HOOFDGERECHTEN

Duivel met roze wangen € 22,00

Zeeduivelwangen sous-vide gegaard met olie van gerookte paprika ~ lasagne van diverse groenten ~ kroketje van diverse soorten zeewier ~ luchtige saus van wilde spinazie en gefermenteerde
knoflook.
Wijnsuggestie: vermentino, Dolianova, Italië, Glas € 6,25

Boutje met lente kriebels € 18,50

Eendenbout uit de Loire streek, ouderwets gegaard met eendenvet en krokant geserveerd uit de oven ~ lentestamppot ~ sous-vide bereidde meiknollen ~ sinaasappel-rozemarijn saus.
Wijnsuggestie: aragonez – touriga nacional, Manz, Portugal, Glas € 6,50

Kalf met appelgebak € 26,00

Krokant gebakken kalfszwezerik ~ korstdeeggebakje met appel, gele biet en zoete aardappel ~ “gesmolten” eendenleverpaté uit eigen keuken ~ licht gebonden kalfsjus met een extract van gedroogde paddenstoelen.
Wijnsuggestie: primitivo, Passo del Sud, Italië, Glas € 6,50

Lam met sik € 23,00

Lams rump, het smaakvolste stukje vlees van het lam ~lams rump is werkvlees en wordt voorgegaard en medium plus gebakken voor de perfecte structuur en smaak ~ hummus van gepofte aubergine ~ zachte geitenkaas ~ courgette rolletjes ~ mosterd-dragon saus.
Wijnsuggestie: tempranillo, Bodegas Vallobera, Spanje, Glas € 6,50

Bavette “Old Fashion”  € 22,00

Mooi rood gebakken biefstuk van de flank ~ lentestamppot ~ kruiden tomaatjes ~ ouderwetse bearnaisesaus.
Wijnsuggestie: tempranillo, Bodegas Vallobera, Spanje, Glas € 6,50

Klein maar fijn  € 24,50

Twee mooie grote kwartels, ontmanteld en gebraden ~ korstdeeggebakje met appel, gele biet en zoete aardappel ~ licht gebonden kalfsjus met een extract van gedroogde paddenstoelen.
Wijnsuggestie: primitivo, Passo del Sud, Italië, Glas € 6,50

Brasserie Springer is het groenste restaurant van de Krimpenerwaard. Wij serveren namelijk een 5-gangen vegetarisch menu waarvan de gerechten ook los te bestellen zijn.

   Brasserie Springer, 5 sterren menu, dineren, Schoonhoven, Restaurant, fine dining, Krimpenerwaard, reserveren, menukaart

 

NAGERECHTEN

Postre mexicano € 9,75

Hartige tortilla ~ avocado mousse ~ popcorn ~chocolade koffiebonen ~   boerenroomijs.
Moscato di Cagliari Glas € 5,75

Fries broodje met suiker € 9,75

In roomboter gebakken suikerbrood ~ frisse hangop met verse munt ~ gel van munt ~ karamel krokant ~ ijs van munt en kiwi.
Chenin blanc late harvest Glas € 5,75

Szechuan Ananas € 9,75

Verse ananas sous-vide bereidt met szechuanpeper ~ mascarpone met witte chocolade ~ kardemon schuimpjes ~ gele room met hazelnoot ~ krokant van cacao ~ citroensorbet.
Witte Port Sequeirinha Glas € 5,50

 Crème brûlée met thee € 9,00

Crème brûlée getrokken met zwarte thee ~ krokant van amandelen ~ boerenroomijs.
Moscato di Cagliari Glas € 5,50

Zoete kunstjes € 12,50

Drie kunstzinnige nagerechtjes, laat u verrassen door onze patissier.
Twee bijpassende dessertwijnen € 6,50

Kaas met een ijsje € 10,75

Vier kaasjes met liefde en passie uitgezocht door onze keuken en gastronoom-sommelier met bijpassende garnituren en met bijzonder ijs van komijnekaas.
Pineau des Charantes glas € 5,25

“Dronken” koffie € 10,00

Koffie en likeur naar keuze met huisgemaakte bonbons.
Al ons ijs komt van Kaasboerderij ‘het Klooster’ in Haastrecht.

 

 

 

 

 

 

Klik hieronder voor de kinderkaart in PDF

kinderkaart

Share