Brasserie Springer – Schoonhoven

Menukaart

WINTERMENU

3-gangen € 34,50

Hammetje met vleugels

Ham van eendenborst uit eigen rookkast ~ rode koolsalade met gember en cranberry ~ ‘5 spices’ mayonaise ~ anijschampignon ~ pesto van rucola.

OF

Zalm uit de rookkast

Mild gerookte verse zalm uit eigen rookkast ~ mosterdzaadjes ~ luchtige saus van Vadouvan met lavas ~ plakjes radijs ~ ansjovis crumble.

OF

Geitenkaas uit de oven met een bitterbal

Geitenkaas uit de oven ~ frisse sla en kruiden ~ zoetzure bietjes ~ chutney van noten en pruimen ~ bitterbal van kastanje.

**********

2 X Hoentje

Gebraden parelhoenborst ~ krokant gekonfijt boutje ~ “Hete Bliksem” ~ gekarameliseerde kastanjes ~ in roomboter gebakken spruitjes ~ saus van gepofte sjalotten en knoflook.

OF

Winter kabeljauw

IJslandse kabeljauwloins op het vel gebakken ~ puree van pastinaak met winterpostelein ~ ravioli met ricotta en spinazie ~ luchtige saus van bloedsinaasappel en Noilly Prat .

OF

Kussentjes met groenten

Ravioli gevuld met spinazie ~ krokant gebakken terrine van roseval en zoete aardappel ~ puree van winterpeen met reepjes knolselderij ~ luchtige saus van witlof met gedroogde kaas.

**********

Dronken Crème brulée

Crème brulée van Grand Marnier  ~ kletskop met honing  ~ hazelnootijs.

Laat u verrassen door een bijpassend wijnarrangement samengesteld door onze gastronoom-sommelier Margot Boerefijn (€19,00 p.p.).

 

 


Brasserie Springer, 5 sterren menu, dineren, Schoonhoven, Restaurant, fine dining, Krimpenerwaard, reserveren, menukaart, voorgerecht, hoofdgerecht, reserveren Brasserie Springer, 5 sterren menu, dineren, Schoonhoven, Restaurant, fine dining, Krimpenerwaard, reserveren, menukaart, voorgerecht, hoofdgerecht, reserveren Brasserie Springer, 5 sterren menu, dineren, Schoonhoven, Restaurant, fine dining, Krimpenerwaard, reserveren, menukaart

5 STERREN MENU

5-gangen € 42,50 p.p.

Iberico & iberico

Super mals gegaard vlees van het Iberico varken, verpakt in de wereldberoemde Iberico ham met een plakje eendenlever ~ gedroogde pruimen ~ Waldorf salade met appel ~ hazelnoot mayonaise.

*****

Krab met schelpen

Krokant gebakken soft shell krab ~ gegrilde coquille ~ met wilde spinazie gevulde ravioli ~ luchtige saus van witlof en wasabi.

*****

Tevreden duif

Filet van hout duif   ~ stamppotje van peen en knolselderij ~ frietjes van schorseneren met truffelmayonaise ~ gebakken spruitjes  ~ rode peertjes~ Madeirasaus met gerookte hazelnoten.

*****

Lekker reetje

Biefstukjes van Hollandse reebout ~ puree van pastinaak ~ met knoflook roergebakken boerenkool ~ espuma van rode kool ~ poffertjes van aardpeer ~ saus van roze peperbesjes.

*****

Bevroren pompoen met stampertjes

Parfait van pompoen en saffraan ~ krokantje van chocolade en rijst ~ schuimpjes van kardemon.

Dit menu is alleen per tafel te bestellen.

Laat u verrassen met bijpassende wijnen uitgezocht door onze
gastronoom-sommelier.
5 gangen € 31,50
5 gangen halve glazen € 19,50

 

  Brasserie Springer, 5 sterren menu, dineren, Schoonhoven, Restaurant, fine dining, Krimpenerwaard, reserveren, menukaart Brasserie Springer, 5 sterren menu, dineren, Schoonhoven, Restaurant, fine dining, Krimpenerwaard, reserveren, menukaart Brasserie Springer, 5 sterren menu, dineren, Schoonhoven, Restaurant, fine dining, Krimpenerwaard, reserveren, menukaart

VOORGERECHTEN

Zalm uit de rookkast € 10,00

Mild gerookte verse zalm uit eigen rookkast ~ mosterdzaadjes ~ luchtige saus van Vadouvan met lavas ~ plakjes radijs ~ ansjovis crumble.
Wijnsuggestie: chardonnay & mauzac, Château de Gaure, Frankrijk Glas € 6,75

Krab met schelpen € 13,50

Krokant gebakken soft shell krab ~ gegrilde coquille ~ met wilde spinazie gevulde ravioli ~ luchtige saus van witlof en wasabi.
Wijnsuggestie: chenin blanc, False Bay, Zuid-Afrika Glas € 6,25

Hammetje met vleugels € 10,00

Ham van eendenborst uit eigen rookkast ~ rode koolsalade met gember en cranberry ~ ‘5 spices’ mayonaise ~ anijschampignon ~ pesto van rucola.
Wijnsuggestie: spatburgunder, Karl Pfaffman, Duitsland Glas € 6,75

Gebakken eendenlever € 15,00

Gebakken eendenlever (Hongarije)  ~ puree van pastinaak ~ gebakken appeltjes
~ saus van Madeira en hazelnoten.
Wijnsuggestie: gewurtztraminer, El Arino, Spanje glas € 5,75

Iberico ham  € 14,00

Iberico ‘Cebo’ ham ~ eendenleverpaté uit eigen keuken ~ pruimenchutney ~ truffelolie  ~ Manchego kaas ~ bitterballen van deze beroemde ham.
Wijnsuggestie: chardonnay & mauzac, Château de Gaure, Frankrijk Glas € 6,75

Iberico & iberico € 14,00

Super mals gegaard vlees van het Iberico varken, verpakt in de wereldberoemde Iberico ham met een plakje eendenlever ~ gedroogde pruimen ~ Waldorf salade met appel ~ hazelnoot mayonaise.
Wijnsuggestie: chardonnay & mauzac, Château de Gaure, Frankrijk Glas € 6,75

Carpaccio van het rund C € 10,50*

Dun gesneden carpaccio van rund ~ verse pesto ~ vlokken van Grana Padano
gehakte bieslook ~ pijnboompitjes ~ rucola.
*Eventueel ook te bestellen met truffelmayonaise en eendenlever + € 4,50
Wijnsuggestie: primitivo & negroamaro, Passo del Sud, Italie Glas € 6,25

Kreeftensoep met traditie € 10,00

Ouderwetse kreeftensoep ~ stukjes kreeft ~ room ~ scheutje Cognac ~ gesneden bieslook ~ aan tafel uit geschonken.
Wijnsuggestie: viognier, Sula, India Glas € 6,75

Geitenkaas uit de oven met kroketje € 10,50

Geitenkaas uit de oven ~ frisse slasoorten en kruiden ~ zoetzure bietjes ~ chutney van noten en pruimen ~ kroketje van kastanjes.
Wijnsuggestie: chenin blanc, False Bay, Zuid-Afrika Glas € 6,25

 

 Brasserie Springer, 5 sterren menu, dineren, Schoonhoven, Restaurant, fine dining, Krimpenerwaard, reserveren, menukaart Brasserie Springer, 5 sterren menu, dineren, Schoonhoven, Restaurant, fine dining, Krimpenerwaard, reserveren, menukaartBrasserie Springer, 5 sterren menu, dineren, Schoonhoven, Restaurant, fine dining, Krimpenerwaard, reserveren, menukaart

 

HOOFDGERECHTEN

Kussentjes met groenten € 18,50

Ravioli gevuld met spinazie ~ krokant gebakken terrine van roseval en zoete aardappel ~ puree van pastinaak met winterpostelein ~ luchtige saus van witlof met gedroogde kaas.
Wijnsuggestie: spatburgunder, Karl Pfaffman, Duitsland Glas € 6,75

2 X Hoentje € 20,00

Gebraden parelhoenborst ~ gekonfijt boutje ~ “Hete Bliksem” ~ gekarameliseerde kastanjes ~ in roomboter gebakken spruitjes ~ saus van gepofte sjalotten en knoflook.
Wijnsuggestie: primitivo & negroamaro, Passo del Sud, Italië Glas € 6,25

Winterkabeljauw € 22,00

IJslandse kabeljauw loins op het vel gebakken ~ puree van pastinaak met winterpostelein ~ ravioli met ricotta en spinazie ~ luchtige saus van bloedsinaasappel en Noilly Prat.
Wijnsuggestie: viognier, Sula, India Glas € 6,75

Bavette “Old Fashion”  € 22,00

Mooi rood gebakken biefstuk van de flank ~ gekruide roseval aardappel ~ geschroeide bloemkool ~ kruiden tomaatjes ~ ouderwetse bearnaisesaus.
Wijnsuggestie: shiraz, Nius, Chili Glas € 6,75

Ossenhaas met frietjes € 25,75

In roomboter gebakken ossenhaasbiefstuk ~ frietjes van schorseneren ~ met knoflook roergebakken boerenkool en zoete aardappel ~ espuma van rode kool ~ saus van roze peperbesjes.
Met paté van eendenlever extra € 4,00
Wijnsuggestie: shiraz, Nius, Chili Glas € 6,75

Klein maar fijn  € 24,50

Twee mooie grote kwartels, ontmanteld en gebraden ~ “Hete Bliksem” ~ gekarameliseerde kastanjes ~ in roomboter gebakken spruitjes en appeltjes ~ saus van gepofte sjalotten en knoflook.
Wijnsuggestie: primitivo & negroamaro, Passo del Sud, Italie Glas € 6,25

Tevreden duif  € 24,50

Filet van houtduif   ~ stamppotje van peen en knolselderij ~ frietjes van schorseneren ~ gebakken spruitjes ~ Madeirasaus met gerookte hazelnoten.
Wijnsuggestie: spatburgunder, Karl Pfaffman, Duitsland Glas € 6,75

Lekker reetje € 26,50

Biefstukjes van Hollandse reeboutjes ~ puree van pastinaak met winterpostelein ~ met knoflook roergebakken boerenkool ~ espuma van rode kool ~ poffertjes van aardpeer ~ saus van roze peperbesjes.
Wijnsuggestie: grenache, Château de Bord, Frankrijk Glas € 6,75

 

 Brasserie Springer, 5 sterren menu, dineren, Schoonhoven, Restaurant, fine dining, Krimpenerwaard, reserveren, menukaart Brasserie Springer, 5 sterren menu, dineren, Schoonhoven, Restaurant, fine dining, Krimpenerwaard, reserveren, menukaart Brasserie Springer, 5 sterren menu, dineren, Schoonhoven, Restaurant, fine dining, Krimpenerwaard, reserveren, menukaart

NAGERECHTEN

Chococino € 8,50

Koffie kopje gevuld met bavarios van Tia Maria ~ luchtige chocolade mousse met koffie ~  schuim met vanille  ~ citroenijs.
Huxelrebe glas € 5,50

緑茶ケーキ € 9,50

Cake van Matcha thee uit Japan ~ mousse van banaan ~ chips van banaan ~ vanille schuim ~ boerenroomijs.
Huxelrebe glas € 5,50

Dronken Crème brulée € 9,00

Crème brulée van Grand Marnier  ~ kletskop met honing  ~ hazelnootijs.
Moscato di Cagliari Glas € 5,50

Zoete kunstjes € 10,75

Drie kunstzinnige nagerechtjes, laat u verrassen door onze patissier.
Twee bijpassende dessertwijnen € 6,50

Kaas met een ijsje € 10,75

Vier kaasjes met liefde en passie uitgezocht door onze keuken en gastronoom sommelier met bijpassende garnituren en met een bijzonder ijs van komijnekaas.
Pineau des Charantes glas € 5,25

“Dronken” koffie € 9,00

Koffie en likeur naar keuze met huisgemaakte bonbons.

Al ons ijs komt van Kaasboerderij ‘het Klooster’ in Haastrecht.

 

 

Klik hieronder voor de kinderkaart in PDF

kinderkaart

Share