Brasserie Springer – Schoonhoven

Blog

Evi Relou

Mogen wij u voorstellen aan…..

Posted on

Mogen wij u voorstellen aan…

Onze nieuwe Olympisch kampioen bier tappen: Evi Relou.
Evi begon haar succesvolle carrière in de afwas en sinds afgelopen zomer is ze gepromoveerd tot medewerker bediening. Meer weten over Evi? Lees hieronder het interview.


evi

Wat wilde je vroeger worden?

Toen ik nog klein was en sproetjes had, wilde ik dolfijnentrainster worden .”Het was eigenlijk erg logisch” giechelt ze weer, “Ik was ooit in het dolfinarium en ik vond het zwemmen erg leuk! Dus dan wil je dat worden, logisch toch?” Nu denkt ze daar niet meer aan “Ik doe nu een Engelse Internationale Business School, ik wil uiteindelijk de marketing-kant op.”

Waar heb je allemaal al gewerkt?

Evi staart wat voor zich uit en giechelt weer “ik ben bijna 16, zoveel baantjes heb ik nog niet gehad.” Ze staart wat voor zich uit en gaat weer verder “Ik werkte ooit, tijdens een arbeidsoriëntatie, bij Sunweb op de marketingafdeling. Dat was supercool! Echt vet!” lacht ze nog na. “Daarnaast heb nog een stage gelopen in de kinderopvang. Niet echt heel erg relevant, maar met kinderen omgaan vind ik wel heel erg leuk” Ze vult aan “En nu werk ik bij Brasserie Springer in de bediening” lacht ze blij.

Wat vind je het leukste aan werken in de horeca?

“het allerleukste is dat je met verschillende mensen te maken hebt. Hoe drukker, hoe beter. Gewoon niet nadenken, werken, opleveren en zorgen dat de gasten met een blij gevoel weggaan” vertelt ze.  “Het gaat erom dat de gasten tevreden zijn en met een goed gevoel weggaan, dat is het allerbelangrijkste en dus moet je hard werken. Misschien wil ik wel gastvrouw worden, maar de andere gastvrouwen zijn zooo goed, ik denk dat ik nog heel veel moet leren om zo goed te worden als zij”.

Wat is het leukste binnen Brasserie Springer?

“Springer is geen eetcafé, maar een echt chique restaurant. Dat maakt het spannend en moeilijk.” Evi vind van nature dat er geen fouten gemaakt mogen worden. In een eetcafé mogen fouten gemaakt worden, maar bij een heus restaurant als Brasserie Springer mag écht niets fout gaan! Gelukkig werken er hele goede professionals waar ik het van kan leren, dat is echt wel goed!”

Wat heb je hier geleerd bij Brasserie Springer?

Hogerop komen binnen een bedrijf heeft ze geleerd. “Onder druk moet alles perfect zijn, dat heb ik hier geleerd voor de toekomst. Alles moet perfect zijn. Omgang met verschillende mensen, is niet makkelijk maar hoort erbij. Als je het goed doet en goed met mensen om kunt gaan, bereik je al veel.”

Wat is je lievelingsgerecht bij Brasserie Springer?

Evie begint hard te lachen “ik heb nog nooit gegeten bij Brasserie Springer, want daar heb ik geen tijd voor.” Maar het gerecht wat ze het liefste wil eten is de geitenkaas salade. Evi is blijkbaar gek van kaas! “Gisteren heb ik voor het eerst asperges op, dit waren er wel erg veel! Een paar is genoeg. Daarnaast ben ik gek van vis en vlees” Haar ogen beginnen te glinsteren “Wat het beste klinkt op de menukaart en wat het lekkerste leest, dat neem ik! Daarnaast ben ik gek op kaasfondue, ik ben er verzot op! Mijn favoriete dessert is Smikkelen van de boomgaard, alles met appelen. Ik ben gek van desserts!” Evi schijnt een lekkerbekje te zijn!

Hoe ziet de rest van je leven eruit?

“Nou, ik heb een kat die Charlie heet, maar stiekem heet hij Pieter. Ik ben dol op zeilen in de boot van mijn ouders en woon natuurlijk in Schoonhoven. Ik heb sinds kort geen vriendje meer, maar daar maak ik me geen zorgen om. Evi staart wat in de verte voordat ze verder gaat “Ik zou ook graag een half jaar naar New York willen gaan om Engels te studeren en echt 2 talig te worden. Ik heb iets met America, net als die dolfijnen, noem het een obsessie” grinnikt ze nog wat na. “Ik zou ook graag kinderen willen, maar die moeten dan ook wel 2 talig zijn net als ik! Mag ik nu weer aan het werk? Het is namelijk erg druk vanavond en de gasten moeten bediend worden” Voordat ik het weet spuit Evi er vandoor, op weg naar een avond hard buffelen in de bediening.

Tekst: Vivian van Brussel
Foto: Margot Boerefijn

Share