Brasserie Springer – Schoonhoven

Blog

Mogen wij u voorstellen aan…

Posted on

Mogen wij je voortellen aan:

Onze trouwe en snelle Chantal Meeuwsen. Als Chantal aan het werk is dan moeten we gelijk denken aan de Looney Tunes tekenfilm waarin een heel snel en klein vogeltje (renkoekoek) genaamd Road Runner heel hard kan rennen. Ken je hem nog? Je hoorde Miep Miep en weg was hij. Nou zo snel is Chantal ook.

road runner

road runner

Chantal is 18 jaar oud en woont in Lekkerkerk met haar zusje en ouders. Ze volgt de opleiding tot Horeca manager niveau 4 in Rotterdam.

Wat wilde je vroeger worden?
Nou eigenlijk wilde ik altijd ijscoman worden want dan kon ik de hele dag ijs eten.
Nu is het niet alleen ijs wat ik de hele dag wil eten maar gelukkig ook andere dingen. Bij Brasserie springer eten we altijd vroeg namelijk om 16.30. Als ik dan ’s avonds laat thuis ben heeft mijn moeder vaak nog avond eten voor me bewaard wat ik dan nog op kan eten.

Waar heb je allemaal al gewerkt?
Ik ben begonnen met de ochtendkrant bezorgen, toen was ik 15 jaar oud. Op mijn 16e ben ik bij Hotel restaurant de Witte Brug in Lekkerkerk in de bediening gaan werken. Dat was ook het moment dat ik interesse kreeg in een horeca opleiding. Mijn eerst stage die ik moest lopen heb ik bij brasserie Springer gedaan en toen ben ik gestopt te werken bij de Witte Brug.

Wat vind je het leukste aan werken in de horeca?
Het contact met de gasten en ik krijg steeds meer interesse in wijn. Tijdens mijn stage bij Springer heb ik veel potentiële nieuwe wijnen geproefd met leveranciers en Margot Boerefijn (gastronoom-sommelier). Ik wil in de toekomst ook graag wijnopleidingen gaan doen en veel verhalen over wijnen leren kennen. Ook wil ik een wijn spijs cursus gaan doen om gerechten en wijn te combineren.

Heb je op school ook les over wijn?
Ja dat heb ik zeker alleen daar leer ik niet zoveel van. Ik heb een leraar die bijvoorbeeld zegt dat bijna alle witte wijnen naar witte bloemetjes en groene appels ruiken. Daar ben ik het dus niet mee eens, er zijn juist zoveel geuren in witte wijnen dat ik denk dat hij misschien zelf nog wel even naar school moet.

Wat zijn je toekomstplannen in de horeca?
Aankomende zomer ga ik eerst in Cyprus stage lopen in een 5 sterren hotel van de Four Seasons groep. Waarschijnlijk moet ik dan verschillende functies gaan doen zoals roomservice, restaurant, bar en feesten. Ik heb daar heel veel zin in. Na mijn stage moet ik nog een half jaar naar school en dan wil ik gaan werken en een luxe restaurant werken als gastronoom sommelier.

Lievelingswijn bij Brasserie Springer
De chardonnay van Loduvic. Deze wijn komt uit Zuid-Frankrijk en is een look-a-like Bourgogne wijn. De wijnmaakster heeft altijd in de Bourgogne gewerkt en is nu eigenaresse van een wijngaard in het zuiden van Frankrijk. Ze maakt haar wijnen wel nog steeds in Bourgogne stijl; 100% chardonnay en op zijn gisten in barrique gerijpt.NMS_2646

Share